Reishi w 2018 roku

Grzyby, pudry, fiołki – co będziemy jeść w 2018 roku?
Zobacz listę trendów


Amerykańska, popularna sieć supermarketów WholeFoods, zajmująca się wyłącznie sprzedażą jakościowych produktów żywieniowych nie zawierających ulepszaczy smaku, sztucznych konserwantów, barwników i słodzików ogłosiła właśnie swoje przewidywania na jedzeniowe trendy, które opanują 2018 rok.
(…)

Grzyby jako żywność funkcjonalna
Mianem żywności funkcjonalnej określamy żywność, która oprócz podstawowej funkcji, jaką jest odżywienie naszego organizmu, ma również za zadanie poprawiać ogólną kondycję naszego organizmu, a więc poprawiać odporność, obniżać ciśnienie krwi czy wspomagać trawienie. Takie właściwości mają również niektóre grzyby, jak popularne w Azji reishi czy rosnąca dziko w lasach północy chaga. Ich sproszkowana wersja zasilić ma w przyszłym roku dania, herbaty, kawy i inne napoje, ale i zupy czy naturalne kosmetyki.
Źródło: Opracowanie Noizz

Fragment artykułu ze strony
https://noizz.pl/jedzenie/grzyby-pudry-fiolki-co-bedziemy-jesc-w-2018-roku-zobacz-liste-trendow/eyssxdn
—————————-

A zatem grzyby Reishi mają szansę być jeszcze popularniejszymi 🙂